Google+
 1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

Waar gaat deze relatie naar toe?

Evalueer je relatie

 1. sonja
  Er komt een moment in je relatie dat je aan de toekomst gaat denken. Na een bepaalde tijd hebben we meestal de drang om onze dromen te laten uitkomen. Een huis kopen, kinderen krijgen of carrière maken zijn maar enkele van de vele onderwerpen die aan bod kunnen komen. Het is namelijk de bedoeling dat jullie beiden op een zeker punt in je relatie op één golflengte gaan zitten. Dit wil niet zeggen dat je beiden dezelfde dromen en/of ambities moet koesteren doch moet er een solide basis gecreëerd worden waarop jullie in de toekomst zullen kunnen verder bouwen. Zonder dit zitten jullie dus met een probleem omdat een relatie zonder toekomstperspectief natuurlijk geen goede toekomst kan waarborgen. Bij de ene relatie zal het een evidentie zijn dat jullie[​IMG] beiden bepaalde zaken nastreven terwijl bij de andere het zelfs moeilijk kan zijn om het over één onderwerp eens te zijn. Je zou alleszins moeten weten in wat voor een relatie jij je nu bevind. Indien je er niet zeker van bent zal je met je huidige partner eens rond de tafel moeten gaan zitten. Soms kunnen kleine handelingen een wereld van verschil maken. Ben je klaar om je relatie eens te evalueren?

  Wat verwacht jij van de relatie?
  Alvorens een gesprek met je partner aan te vatten zou je er u van bewust moeten zijn dat eerst jij een toekomstplan in gedachten zou moeten hebben. Hierin moet je goed weten wat je zeker wilt en over wat nog onderhandeld kan worden. Wanneer je deze doelen wilt bereiken en hoe je dit binnen de context van je huidige relatie bekijkt. Zonder 100% zeker te zijn over wat jij echt wilt heeft het geen enkele zin om een gesprek over de toekomst te gaan voeren.

  Wees eerlijk in wat je wilt en geef op voorhand al niet op omdat je denkt dat je partner daar niet te vinden voor is. Want jezelf nu voorliegen zal het op den duur enkel maar erger gaan maken. Doch doen veel mensen dit, ze zetten hun echte verlangens aan de kant maar beseffen niet dat dit zich vroeg of laat weer gaat manifesteren. Echte dromen zijn namelijk nooit ver weg. Je kan jezelf in de illusie laten leven dat het ooit allemaal wel eens zal veranderen maar zowel jij als ik weet dat dit waarschijnlijk nooit het geval zal zijn.

  Als jullie op bepaalde belangrijke punten echt andere gedachten hebben zal er één van de twee moeten toegeven. Maar toegeven aan iets wat je echt niet wilt kan alleen maar een basis voor toekomstige ruzies vormen waarbij je dan op een bepaald punt toch de stekker uit de relatie zal trekken. Het is dan maar de vraag dat je tegen dan nog niet teveel tijd verloren bent. Wees eerlijk met jezelf en denk vandaag is diep na over wat je echt in het leven wilt bereiken.

  Het gesprek met je partner over de relatie:

  Eens we goed en wel beseffen wat we van de relatie verwachten heeft het ook geen zin om een gesprek met je partner langer uit te stellen. Maar geef hem wel de kans om zich ook terdege te kunnen voorbereiden. Maak niet de fout die de meeste mensen maken met name je partner onmiddellijk te gaan confronteren met iets waar hij zich helemaal niet aan verwacht had. Geen wonder dat de meeste mensen dan in shock zijn en hun verdedigingsmechanisme ter hulp zullen roepen. Directe confrontatie zal je relatie alleen maar meer kunnen schaden omdat je je partner een kruisverhoor laat ondergaan, hoe zou jezelf reageren?

  Vertel hem liever dat je graag binnen een paar dagen eens een gesprek zou willen voeren over waar jullie huidige relatie naar toe gaat. Maak tegen dan wat lekker eten en ontkurk spontaan een goed flesje fijn. Met de juiste sfeer zal het praten over een moeilijker onderwerp heel wat vlotter kunnen verlopen. Wees eerlijk en zeg hem of haar wat jij er tot nu toe van denkt en waar je binnenkort hoopt te staan. Durf zeker ook de meer moeilijke doelen zoals kinderen, een huis kopen of wat dan ook op tafel te gooien. Begrijp wel dat je partner daar misschien nog niet zo over nagedacht heeft en dat hij of zij soms wat tijd nodig heeft om erover te kunnen nadenken.

  Neem dit niet negatief op, het is niet omdat jij over die bepaalde onderwerpen al veel nagedacht hebt dat dit bij iedereen het geval zal zijn. Neem de dromen en verlangens van je partner dan ook serieus op en probeer wat er ook gebeurt om zo goed en kwaad mogelijk een compromis te sluiten. Bijna niemand zal namelijk juist dezelfde gedachten als jij koesteren, indien dit wel zo is mag je echt wel van geluk spreken maar de realiteit gebiedt ons naar de gemiddelde koppels te kijken waar dit meestal niet het geval is.

  Indien jullie er echt niet uitkomen weet je ook wel wat je te doen staat. Denk gewoon nooit dat jij je dromen zal kunnen opbergen want dat werkt telkens maar voor een korte periode. Iedereen heeft het recht om zijn verlangens waar te kunnen maken. Waarom zou jij anders moeten zijn?