Google+
 1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

Waarom de nieuwe man geen nieuwe vrouw hoeft te zijn!

De toekomst van het mannelijke geslacht

 1. sonja
  De laatste tijd komt het begrip "de nieuwe man" alsmaar meer naar boven. In vrouwenbladen en op televisie wordt er onderwezen hoe ook u van uw man de perfecte partner zou kunnen maken. De masculiniteit lijkt met de dag wel meer en meer te vervagen terwijl vrouwen er alles aan zullen doen om van hun man een tweede vrouw te maken. Men stelt de nieuwe man dan ook altijd voor als iets dat uw relatie terug kan opkrikken maar eigenlijk stel je hiermee jullie verbintenis in twijfel. Verlangen dat een schildpad als een paard zal galopperen lijkt ambitieus maar hoewel we het niet graag toegeven blijven sommige zaken in het leven het best zoals ze zijn. Mannen die[​IMG] zich als "nieuwe man" laten omdopen zullen dit in eerste instantie doen om hun vrouw te plezieren. Ze zullen er zelf niet beter van worden en op den duur zal uw relatie er beginnen onder lijden. Niet dat we aloude waarden van 100 jaar geleden moeten blijven bekrachtigen maar het ontkennen van de biologische verschillen tussen man en vrouw is als een tijdbom instellen die vroeg of laat zal ontploffen. U doet er noch uzelf noch uw partner een plezier mee om te blijven ontkennen wie jullie werkelijk zijn.

  De huishoudelijke taken opgedeeld:
  Het is allemaal begonnen met de huishoudelijke taken en waarom de vrouwen geen slaven van hun man zouden moeten zijn. Logischerwijs zal geen enkele zelfrespecterende relatie toestaan dat de ene partner minderwaardig aan de andere zou zijn. Indien dit bij u toch het geval is hebt u absoluut het recht om op tafel te kloppen en te eisen dat dit zo niet langer kan. Maar meestal is het helemaal niet zo erg maar proberen ze de vrouwen van vandaag een beeld op te dringen dat zij niet langer alleen hun huishoudelijke taken zouden moeten verderzetten. Het spreekt voor zich dat een gezin niet alleen op één pilaar gebouwd is doch is het belangrijk dat we erkennen wie waar het beste in is.

  Vrouwen doen al eeuwen de organisatie van het huishouden en hebben daarmee ook een zekere expertise opgebouwd. De ontwikkeling van de menselijke soort heeft er dan ook voor gezorgd dat zij hier op biologisch vlak veel sterker in zijn geworden. Buiten enkelingen die zich in een bepaalde materie hebben gespecialiseerd zal het gros van de vrouwen organisatorisch veel beter de huishoudelijke taken op zich kunnen nemen. Dit betekent natuurlijk niet dat de man helemaal niets hoeft te doen maar wees voorzichtig in het aanbrengen van nieuwe patronen die zijn mannelijkheid in de weg kunnen staan. Zolang de man zich man kan voelen is er niets aan de hand maar vanaf hij voelt hieronder te lijden zal dit uw relatie na een bepaalde periode kunnen schaden.

  De biologische verschillen spreken voor zich:
  Jaren van evolutie liggen aan de basis van het gedrag van mannen en vrouwen. De taken en rolverdelingen die onze voorouders tot zich hadden genomen spelen vandaag de dag nog steeds een rol omdat wij slechts een voortvloeisel van hun genen zijn. De natuur is echter slim genoeg om het menselijk lichaam op veranderingen aan te passen doch gebeurt dit niet op één of twee decennia. Hoewel je gedrag kan aanpassen is de biologische component voor het moment nog steeds te overheersend dat het vrijwel onmogelijk is om deze aanpassingen naar de man toe op enkele jaren door te voeren.

  Feministische organisaties zullen deze uitleg veelal niet willen erkennen doch kan niemand buiten het feit dat vrouwen en mannen evolutie gebonden zijn. Het is te begrijpen dat de laatste jaren de vrouw in haar rol veel nieuwigheden heeft moeten verwerken daar ze tegenwoordig naast het gezin en het huishouden er meestal ook nog is een full-time baan op nahoudt. We mogen dan ook van geluk spreken dat de vrouw op zich op dit gebied veel verder ontwikkeld is daar zij op een veel snellere manier zich op allerhande veranderingen kan anticiperen. Hoewel dit op een excuus van de man kan lijken om minder snel te hoeven ontwikkelen kunnen we niet buiten het feit dat vrouwen op een veel meer geavanceerde neuronale structuur kunnen rekenen. Zelfs met een lichtere hersenmassa dan hun mannelijke gelijken zijn zij er toe in staat om met dezelfde capaciteiten veel meer handelingen uit te voeren.

  Wat je wel kan veranderen!
  Met bovenstaande noties in gedachten lijkt het wel onmogelijk om van onze man meer te verwachten dan wat hij tot nu toe gepresteerd heeft. Een volledige transformatie zal u er als vrouw inderdaad niet kunnen uithalen doch hoeft u zeker niet hopeloos te worden. Het is niet omdat de evolutie van de man op zich laat wachten dat hij niet in staat zou zijn om kleine veranderingen in zijn huidige bestaan te gaan aanbrengen. Geef hem aan waar u het moeilijk mee heeft en probeer samen kleine aanpassingen aan te brengen. Indien deze niet onmiddellijk vruchten afwerpen hoeft u dit gedrag niet als onvermogend te gaan beschouwen maar blijft u proberen tot dat zijn gedrag geconditioneerd is.

  Met kleine veranderingen bedoelen we niet dat hij vanaf morgen een keukenprinses hoeft te zijn maar het kan zeker geen kwaad om hem te wijzen op zaken die je wel terdege grondig storen. Geef het wat tijd om hem te laten veranderen maar negeer zijn biologische identiteit niet en probeer van hem geen tweede vrouw te maken. Het feit dat u zijn positieve evolutie gaat bekrachtigen geeft hem een stimulans om deze aanpassingen te gaan uitbreiden. Wees open naar mekaar toe en begrijp ook dat niet alles te veranderen is. Waar de ene op een bepaald gebied minder presteert zal deze dan op een ander misschien volledig gaan uitblinken zodat de balans binnen uw relatie behouden blijft.