Google+
 1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

Waarom geven we zo snel op?

Over waarom we nooit zouden mogen opgeven.

 1. sonja
  Er zijn mensen die alles hebben meegekregen, een goede familie, een goed gezin, mooie en intelligente kinderen, een fantastische job en een mooi huis. Toch geeft dit geen garantie op succes. Velen van hun komen later dan ook ergens terecht wat niemand ooit gedacht had. En dan heb je mensen die geen opvoeding, opleiding of wat dan ook hebben meegekregen. Mensen die misbruikt zijn geweest, die een ellendige jeugd hebben gehad, waarvan niemand ooit dacht dat zij het konden maken in het leven. En toch komen daar soms grote successen van voort. Onbegrijpelijk zou je denken, maar is dat echt zo? Wat maakt het verschil tussen succes en een gewoon leven?

  Falen is geen optie:
  Mensen die[​IMG] succes boeken hebben allemaal één ding gemeen. Het woord falen is hun allen onbekend. Ze hebben een doel, ze willen iets en niemand zal hun daarvan doen wijken. Het maakt niet uit hoeveel keer iets niet gelukt is, ze blijven doorgaan tot het lukt. Toen men Thomas Edison bij het maken van de gloeilamp vroeg:,, Voelt u zich na 1000 pogingen niet mislukt?" antwoordde hij: ,,Ik heb geen 1000 maal gefaald, ik heb 1000 manieren gevonden hoe je geen gloeilamp moet maken".
  Dit betekent als je iets probeert en faalt dit niet wil zeggen dat je nooit de oplossing zal vinden. Het maakt niet uit hoeveel keer je al gefaald hebt, wat je vanaf nu doet is van belang. Doorzettingsvermogen is de eerste stap naar elke vorm van succes.

  Maak geen vriend met excuses:
  Jezelf bombarderen met excuses is een veel voorkomend probleem bij mensen. We willen iets creëren maar op hetzelfde moment denken we al aan 10 manieren waarom het niet zal lukken. Men zoekt excuses om toch maar niets te hoeven doen. En dan klagen we, dat we niet vooruitgaan in het leven, dat de andere toch meer geluk dan wij hebben. Dat is natuurlijk helemaal niet waar. Heb je een idee, werk het uit en denk je dat het problemen gaat geven. No worries, deze kan je aanpakken als ze zich stellen. Want 1000 manieren vinden om toch niets hoeven te doen is tijdrovend en leidt tot niets. Dan ben je van één ding zeker, morgen sta je op dezelfde plek als vandaag. Dat alleen zou al motivatie genoeg moeten zijn om van je leven iets te maken.

  Volg het pad van succes:
  Succesvolle mensen doen dagelijks bepaalde zaken die zich onderscheiden van de rest. Ze hebben een plan en voeren dit stapsgewijs uit. Ze laten hun niet van koers veranderen en als dit toch gebeurt sturen ze bij. We hebben allemaal mensen naar wie we opkijken. Mensen die succes uitstralen, die ervoor gaan en zich door niemand laten intimideren. Volg die mensen, kijk hoe ze dit doen, hoe ze dit bereikt hebben en probeer vervolgens hetzelfde te doen. Bestudeer hun doen en laten en memoriseer alles zodat je dit in je eigen leven kan uitoefenen. Je zal gauw zien dat deze mensen geen speciale gaven hebben maar zich aan een patroon houden dat succes met zich meebrengt. Iedereen kan succesvol zijn, de vraag is, wil je het graag genoeg?