Google+
 1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

Waarom haten we zo graag?

Geef niet aan haat toe!

 1. sonja
  Ik hoor vrienden en kennissen dikwijls zeggen dat er onder de mensen niets meer voor elkaar gedaan wordt. Iedereen leeft in zijn eigen huisje en maakt daar zijn eigen wereldje zover mogelijk van anderen. Opkomen voor mekaar zou nog nauwelijks gebeuren en elke dag distantiëren we ons meer en meer van mekaar. We zullen als eerste zeggen wat er fout is met de anderen maar hebben ze dan wel nodig als we zelf in de problemen zitten. In nood kent men zijn vrienden staat dan ook als een paal boven water. Wat maakt ons mensen toch zo haatdragend? Waarom kunnen[​IMG] we minder en minder verdragen? Met de vinger wijzend kunnen we onmiddellijk aantonen wat er fout met onze wereld is. Waarom wij toch zo goed zijn en de anderen toch zo fout. We zoeken liever naar symptomen dan de oorzaken van deze haat aan te pakken. Haat zal ons niet dichter bij mekaar brengen, het zal ons daarentegen nog verder van mekaar wegduwen. Waarom is het zo moeilijk om eens zelf in de spiegel te kunnen kijken? Om is zelf te kijken waar werkelijk alle haat vandaan komt. Denken we dan allemaal dat we zo perfect zijn? Ik hoop van niet!

  Wie ben ik?

  De vraag die ons leven bepaalt is ongetwijfeld "wie ben ik?" Wat voor een persoon u ook mag zijn, geeneen zal ooit volleerd geraken. Doch hoop ik dat er velen zullen zijn dat hun doel hier op aarde zullen ontdekken. Het is pas dan dat we echt kunnen uitblinken in wie we zijn en wat we hier voor mekaar kunnen doen. Want bekijk het hoe je wilt, mensen zijn geen alleenheersers; we hebben anderen om ons heen nodig. Maar om een maatschappij te doen werken is er samenhorigheid nodig. Het is dan ook betreurenswaardig te moeten vaststellen dat de mensheid door de eeuwen heen nooit echt het gevoel van samenzijn heeft weten appreciëren. De vele oorlogen om ras, religie of stamcultuur hebben dan ook niet veel bijgebracht aan het creëren van een samenleving die in balans met zichzelf is. Waarom is het toch zo moeilijk om ons gedrag als mogelijke schuldige naar voren te brengen? Waarom is ons ego belangrijker dan de problemen dat het met zich meebrengt? Probeer er te zijn voor anderen, help eens die arme man aan de kant van de straat. Wie zijn wij om te oordelen of die wel of niet recht heeft op onze hulp? Soms kunnen kleine gestes een wereld van verschil maken. Het is alleen door meer te geven dat u ook meer zal kunnen ontvangen.

  Kies om anders te zijn:

  Velen zijn van mening omdat anderen niets doen zij dat ook zouden moeten doen. Met die filosofie in gedachten zal er inderdaad nooit iets in de wereld veranderen. U heeft de keuze om hier anders in te zijn. Om te zeggen dat u wel anderen kan bijstaan in hun noden en meer. Waarom haten we zo graag? Is het uit dommigheid? Ik weet dat velen enorm veel van hun naasten verwachten maar zelf niet veel te bieden hebben. Zo werkt het spijtig genoeg niet, als u niets geeft zal u ook niet veel kunnen ontvangen. Hoe jong of oud u ook bent, u hebt vanaf vandaag de keuze om anders te zijn. Anders dan de menigte omdat u weet dat er geen andere optie is. Denk niet dat jij alleen kunt gelukkig zijn terwijl de rest van de wereld het met een aalmoes zal moeten stellen. Wees een persoon die geeft om anderen ipv ze te haten en ze te bekritiseren. Haten is een keuze, eentje die u alleen meer pijn zal kunnen brengen. Geven is een andere waaruit u alleen maar voordeel kunt halen.

  Probeer echte oplossingen voor anderen te ontwerpen:

  Door mensen hun psyche te bestuderen kan men snel uitmaken met wat voor iemand men te maken heeft. Iedereen heeft problemen, de eerste mens die geen problemen heeft heb ik nog niet mogen ontmoeten. Maak er dan ook een sport van om anderen te helpen. Niet alleen door dagdagelijkse oplossingen te verkondigen maar door echt naar de oorzaak van hun probleem te gaan kijken. Alleen zo gaan we echte oplossingen kunnen voorstellen, oplossingen die echt een verschil kunnen maken. En als u dit voor iemand doet zal die persoon het ook voor anderen kunnen doen. Het is niet alleen haat dat verspreid kan worden, zijn tegenpool liefde kan met dezelfde snelheid verdeeld worden. Zonder te preken is mijn boodschap voor vandaag om anderen lief te hebben, uzelf eens grondig te bestuderen en waar nodig aan te passen. Ook al kunnen anderen u op uw zwakste plek raken, geef nooit aan haat toe. probeer in uw hart een plaats van vergeving te zoeken zodat uzelf en anderen er niet verder onder hoeven te leiden. We maken allemaal fouten en hebben allemaal recht om vergeven te worden. Wie zouden wij dan zijn om vergeving niet te accepteren?