Google+
 1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

Waarom jij ook een beste vriend of vriendin nodig hebt...

Geef hem of haar niet op

 1. robby
  Men zegt wel eens, echte vrienden kan je op één hand tellen. Dat is nog niet zo gek als we ervan uitgaan dat een echte vriendschap ook heel wat betekent. We kunnen het natuurlijk ook anders stellen, voor hoeveel mensen ben jij een echte hartsvriend? Nog steeds zal je ze naar hoogste waarschijnlijkheid op één hand kunnen tellen. Vrienden komen in verschillende vormen, van de gewone kennissen tot de meer goede vrienden, doch spreken we niet zo snel over een beste vriend of vriendin. Heb jij ook zo iemand waar je alles mee kan delen? Je zal misschien snel aan je huidige partner denken, maar dat is toch helemaal iets anders. Aan een beste vriend of vriendin kan je veel meer hebben omdat er nauwelijks bijbedoelingen zijn. Volgens mij heeft iedereen dit nodig, doch zijn er weinig koppels die er afzonderlijke vrienden op nahouden. Gewone vrienden zal misschien nog gaan, maar een hartsvriend wordt snel met argusogen bekeken. Nochtans is er weinig reden om argwanend te zijn. Sterker nog, veelal zal het je relatie positief beïnvloeden. Iedereen heeft een gesprekspartner nodig en spijtig genoeg kunnen we niet alles aan onze huidige partner vertellen. Vriendschap is één van de mooiste zaken waar een mens deel van uitmaken kan. Waarom doen we er dan zo weinig aan, om dit na de eerste de beste relatie in stand te houden? Om die reden bespreek ik graag met jou de voordelen van een speciale vriendschap.

  Hartsvrienden zijn er steeds voor elkaar
  Speciale vrienden zijn er voor elkaar, dag en nacht, week na week, jaar na jaar. Voor hun is deze speciale vriendschap één van de belangrijkste zaken in hun leven. Ze luisteren echt naar elkaar en niet omdat het moet of omdat de sociale wenselijkheid dit van hun verwacht. Hun leven is aan een zekere samenhorigheid gebonden. Ondanks ze meestal niet samen onder hetzelfde dak leven of dezelfde lakens delen, zien ze hun vriendschap als iets wonderbaarlijks. Niemand komt tussen beiden en ze vertellen mekaar alles.

  Waar geliefden elkaars samenzijn op den duur als een taak gaan ervaren, zullen beste vrienden steeds weer opnieuw, naar hun volgende moment samen uitkijken. Reageren op berichten en sms'jes doen ze supersnel, omdat ze daar ook zoveel voldoening uit kunnen halen. Het gevoel te weten dat er altijd iemand is, die naar je zal luisteren geeft een positieve impact op je hele leven. Je kan klagen en zagen zoveel je maar wilt en je kunt ook op eerlijk advies rekenen.

  Je kent elkaar door en door
  Een van de grootste voordelen is dat hartsvrienden elkaar door en door kennen. Of je nu happy, verdrietig of gekwetst bent, hij of zij is daar voor jou. Jullie zijn soulmates en weten perfect wat jullie aan elkaar hebben. Met de bedoeling om elkaar in evenwicht te houden, zien jullie de toekomst rooskleurig tegemoet. Waarom? Omdat jullie weten dat zelfs in het slechtste geval niemand jullie vriendschap zal kunnen ontbinden. De kracht om samen dingen te verwezenlijken, motiveert beide levens in die mate dat ze individueel beter zullen presteren.

  Waar het op neer komt is dat jullie er vanaf heden nooit meer alleen voor zullen staan. Een telefoontje of berichtje is genoeg om de andere te bereiken. Je weet zeker dat er altijd een eerlijk antwoord op je vragen zal gegeven worden. Luister naar het advies van je beste vriend of vriendin want meestal is dat met een speciale reden gegeven. Om jou te beschermen of te vervolmaken zodat je nog meer kan groeien naar de persoon die je altijd al hebt willen zijn.

  Hoe je een hartsvriend kan herkennen...
  Het is misschien niet altijd duidelijk hoe jij je beste vriend kan herkennen. Waarschijnlijk heb je al een goed vermoeden, doch geef ik je graag enkele pointers in de goede richting. Jouw beste vriend of vriendin geeft zoveel om jou, dat hij of zij zichzelf zou opofferen om jou toch maar gelukkig te zien. Eigenlijk ziet deze je zo graag dat zijn eigen bestaan op dat van jou afgestemd is. Zonder veel te vragen krijg je er ontzettend veel van terug. Niet omdat het moet, maar omdat het hem en jou zo gelukkig maakt. Voor deze speciale vriend ben jij het belangrijkste op deze aarde.

  Beste vrienden maken geen misbruik van elkaar en verwachten ook niets terug. Ze zijn zelden jaloers omdat hun samenzijn veel belangrijker is. Als een hecht team verdedigen ze ieders belangen al zijn ze het niet altijd over alles eens. Het is niet abnormaal om de eigen idealen aan de kant te schuiven als we zo meer voor de andere kunnen betekenen. Iedereen heeft zo'n speciale hartsvriendschap nodig. Ik heb mijn beste vriendin al lang gevonden, nu is het aan jou om er naar op zoek te gaan. Geloof me maar, ook jij zal er alleen maar door groeien.

Recente Reviews

 1. ray
  ray
  5/5,
  Wat mis ik de mijne...
 2. nancke
  nancke
  5/5,
  Veel heb ik er niet maar wel een speciale vriend die me dag en nacht mag bellen.