Google+
 1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

Waarom klagen we over onze relatie als we er niets willen aan doen?

Over het klagen binnen je relatie

 1. sonja
  Er zijn meer relaties die dagelijks ruzie maken dan mensen die echt volwaardig gelukkig met mekaar zijn. Een droevige conclusie die door velen gedeeld zal worden. Soms gaat het zo ver dat men zich begint af te vragen of dit wel de juiste persoon voor hun is. Is dit wel dezelfde partner die ik enkele dagen, enkele weken of enkele jaren geleden heb leren kennen? Is dit het voor mij, altijd ruzies zonder resultaat, altijd hetzelfde liedje, geen van de twee die mekaar begrijpt. Men begint zich meer en meer[​IMG] te distantiëren van mekaar want als je samen bent is het toch altijd van dat. Maar er is ondertussen zoveel veranderd, jullie hebben samen vanalles meegemaakt, je raakt in een spiraal van op en neer en weet niet langer meer wat te doen. Als je enigzins met dit beeld vertrouwd bent kunnen onderstaande tips soelaas brengen.

  Waarom is het niet meer zoals in het begin?

  Waarom is mijn partner zo veranderd? Waar is de liefde naartoe? Vroeger waren we verliefd, was alles leuk, waar is dat allemaal heen? Misschien heb ik wel een fout gemaakt en is mijn levensgezel niet wie ik dacht dat hij of zij was? Veelgestelde vragen die door mensen met relatieproblemen worden gesteld. Maar stel je eens de volgende vragen: wat is er veranderd tussen toen en nu? Doe je nog zoveel moeite als toen je vlinders had? Ga je nog steeds een gans weekend alle winkels af om haar toch maar het perfecte verjaardagscadeau te kopen? Of besteed je nog dezelfde portie motivatie om met hem dat belangrijk gesprek aan te gaan? Waarschijnlijk niet, maar waarom niet? Als je alles normaal gaat beschouwen doof je stilletjesaan het vuur uit. En we weten allemaal dat een relatie zonder passie niet veel kans op slagen heeft. Doe eens dat speciale voor hem of haar en doe het niet één keer. Verras mekaar met nieuwe dingen, ga nog eens weg, laat de kinderen thuis en maak er een gewoonte van. Als je niets anders doet dan klagen zal er nooit niets veranderen. Neem vandaag nog actie en bedenk een plan om haar of hem nog eens een speciale dag te geven. Tijd voor mekaar heb je nodig, geniet van bij mekaar te zijn en wees innovatief!

  Praten, praten,...maar wordt er nog iets gezegd?

  Met hele dagen op mekaar zitten kafferen en denken dat er zoiets gaat veranderen is een illusie. Waarom liggen die sokken nog hier? Ben je weer vergeten mijn horloge af te halen? Waarom denk je altijd maar aan jezelf? Hou je nog wel van mij? Als je alleen verwijten naar mekaar gooit breek je uw partner af, elke keer weer geef je uw partner het gevoel dat ze niets goed kunnen doen. Hoe zou jij je voelen als je nooit iets goed kan doen? Dan zal je waarschijnlijk helemaal niets meer doen! Probeer eens iets te negeren en beloon mekaar enorm als ze het wel gedaan hebben. Echte complimenten die uit je hart komen kunnen wonderen doen! Je kan wel eens zeggen van: ,,Leuk van je dat je pa geholpen hebt" of ,,mmm dat is echt heerlijk." Maar dat zijn we snel vergeten. Je kan beter wat uitgebreider te werk gaan: ,,Ik vind het echt fantastisch wat je voor pa gedaan hebt, door jou is hij echt op tijd klaar geraakt. Het doet me echt plezier dat je zoveel voor mijn familie over hebt, het geeft me echt een warm gevoel vanbinnen wetende dat jij dit gedaan hebt." Dit werkt motiverend, spreek echt uit je hart, daarmee kan je nooit iets mis doen.

  Laat de jaloezie voor wat ze is:

  Jaloers op je partner zijn kan je relatie kraken. Ok, hij kan wel veel over die collega op het werk praten of zij vind de buurman wel een knappe kerel maar dat is daarom nog geen reden om te denken dat dit jullie relatie gaat schaden. Vertrouwen moet er zijn, als je mekaar niet vertrouwt hoor je niet in een relatie te zijn. In plaats van de persoon waar je jaloers op bent constant af te kraken kan je eens met je partner samenzitten om te zeggen dat dit gedrag je eigenlijk wel stoort. En of het mogelijk is dat hij of zij daar rekening mee kan houden? Dit werkt veel beter dan te vitten op een persoon die je haar of pluim kent.

  Leef op gelijke voet:

  Man en vrouw horen gelijk te zijn, leef daar dan ook naar. Er moet niemand van jullie de baas gaan spelen. Niemand wordt graag gecommandeerd, als er beslissingen worden genomen hoor je dat dan ook samen te doen. Zie jezelf als aandeelhouders van een bedrijf. Je hebt ieder 50% van de aandelen in handen. Zonder overeenstemming zou je dus nergens geraken. En ja, je zal eens water bij de wijn moeten doen, in een relatie zal je moeten wikken en wegen. Maar dat maakt het juist zo leuk, samen kan je zo naar mekaar toegroeien en dat werkt helend. Het is dan zeker niet teveel om elke week een uurtje te praten met mekaar van hoe de afgelopen week verlopen is. Zo komen kleine problemen sneller aan het licht en voorkom je dat ze ooit grote problemen kunnen worden.

Recente Reviews

 1. jana
  jana
  5/5,
  Heel duidelijk verteld. De eerste stap is altijd er zelf iets aan doen!:)