Google+
 1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

Waarom overspel niet het einde van je relatie hoeft te betekenen!

Het is zeker niet onmogelijk om door te gaan

 1. sonja
  Voor heel wat mensen is overspel binnen een relatie een brug te ver. Ze kunnen maar niet snappen waarom hun partner tot zoiets in staat was en het liefst van al willen ze met hem of haar nooit niets meer te maken hebben. Gevoelens van intens verdriet en opgekropte woede zullen hun de volgende maanden blijven vergezellen. Zij zien trouwens niet altijd onmiddellijk in waar het fout gelopen is, wat er tussen hun gebroken was dat de andere partner tot zoiets in staat was. Je denkt mekaar een beetje te kennen maar eigenlijk kan er van vandaag op morgen iets gebeuren waardoor je uw eerder gemaakte conclusies zult moeten laten varen. Het spijtige van dit verhaal is dat geen één van de twee partners hiermee iets leert. Overspel zal[​IMG] alleen het einde van je relatie betekenen als jij dit toelaat. Hoewel sommigen denken van wel is het nog geen steeds geen wet om je partner bij overspel te gaan verlaten. Dat zijn of haar gedrag pijn bij jou naar boven brengt is helemaal te begrijpen, doch kan je er van op aan dat ook dit te verwerken valt. Het bedriegen van de partner doet men niet zomaar, veelal zijn er eerder heel wat zaken in de relatie gebeurt waardoor men dacht dat bedriegen de oplossing zou kunnen zijn.

  Het moment dat je het te weten komt:

  We denken er soms wel is aan, maar eigenlijk verwachten we nooit dat onze vriend of vriendin ons gaat bedriegen. Jullie relatie loopt misschien niet altijd op wieltjes, maar je stelt je gerust dat er in elk gezin wel eens iets schort. Het moment dat we het bedrog te weten komen is dan ook meestal als een donderslag bij een heldere hemel. Wie had dit nu in godsnaam kunnen verwachten? Allerlei vragen spoken door je hoofd en het ergste van al is dat je op bijna geen één vraag het juiste antwoord kunt formuleren.

  Tranen laten niet langer op zich wachten en je voelt zo de grond onder je voeten wegzakken. De stevige fundering die jullie relatie had lijkt ineen te stuiken en het is nog maar de vraag of het ooit tussen jullie nog goed kan komen. Woede, frustratie en zelfs agressie beginnen zich meer en meer vanuit jou te voeden, waardoor je ofwel depressief of juist agressief op de gebeurtenissen zult reageren. Op dit moment, dat vaak niet langer dan 24u duurt valt er met jou niet te praten en zal geen van je familie of vrienden jou kunnen helpen.

  De verwerkingsperiode hoeft niet lang te duren:

  Het verwerken van gebeurtenissen varieert van persoon tot persoon. Zeker als het de eerste keer is kan het wat meer tijd vergen maar uiteindelijk zal ook jij verder met je leven moeten gaan. In plaats van onmiddellijk weg te lopen lijkt het me veel verstandiger om jullie huidige relatie is te gaan evalueren. Ergens moet het spaak gelopen zijn, aan jou om te ontdekken waar.Wie van zijn relatie wegloopt verliest daarmee ook meteen alles waar jullie ooit voor gevochten hebben. Ok, jouw partner heeft in jouw ogen iets verschrikkelijks gedaan maar dat wil nog niet zeggen dat jullie onmiddellijk moeten gaan opgeven.

  Tijd zal jullie wonden niet helen! Het is alleen als jullie er terug samen voor willen gaan, dat je een eerlijke kans hebt om er opnieuw iets moois van te gaan maken. Geef niet toe aan haat en de opinies van andere mensen die vaak zelfs niet het beste met je voorhebben, maar onderzoek waar het misgegaan is zodat de toekomst er helemaal anders kan gaan uitzien. Vraag niet naar details die je niet wilt horen omdat deze je alleen maar meer zullen kwetsen. Durf een lijn onder het verleden te trekken en vergeef waar nodig. Hoe lang dit allemaal duurt heb je volledig in de hand maar laat het niet te lang aanslepen, omdat dit een ongezonde vibratie binnen jullie relatie zal teweegbrengen.

  Een minnaar of minnares, of toch maar niets?

  Je zal waarschijnlijk verwachten dat na het uitkomen van het bedrog je partner hiermee zal stoppen al hoeft dit niet. Hier kan ook jij beslissen wat wel en niet meer gaat. Vergeet echter niet dat het bedrog met een reden begonnen is en dat het soms je eigen relatie kan verder helpen. Een minnaar of minnares hebben is niet langer taboe en soms zullen deze personen je meer goed dan kwaad doen. De spanning van nieuwe liefdes kan jullie eigen harmonieuze relatie naar ongekende hoogtes brengen. Het verliefdheidsgevoel van prille liefde kan een kick geven om er terug tegen aan te gaan.

  Deze positiviteit zal namelijk ook op jou stralen waardoor jij en je partner mekaar opnieuw zullen ontdekken. Gemakkelijk zal het allemaal niet zijn maar hou je niet aan oude, vervallen waarden vast omdat je zo opgevoed bent. Doe alles om jullie relatie te laten slagen. Soms betekent dit dat we onze grenzen moeten gaan verleggen, maar zeg nu zelf, is dat jouw relatie niet waard?

Recente Reviews

 1. marko
  marko
  5/5,
  Inderdaad, waarschijnlijk kan het je zelf nog een boost geven