Google+
 1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

Wanneer ben je klaar voor een nieuwe relatie?

Hoe je weet wanneer de tijd aangebroken is.

 1. sonja
  Relaties geven ons de mooiste momenten in ons leven, daarom doet het ook zoveel pijn eens ze over zijn. Na een break-up of scheiding ben je dan ook altijd een beetje down. Je wilt zeker de rest van je leven niet alleen blijven maar je wil ook niet te snel van stapel lopen. Wat is dan het correcte moment om aan een nieuwe relatie te beginnen? Dat hangt volledig van jou af, onderstaande tips zullen je hierin wegwijs maken.

  Ben je klaar, alleen jij weet het antwoord hierop:
  Of je voor een nieuwe relatie klaar bent hangt helemaal van jezelf af. Jij voelt alleen wat wel en niet kan. We kunnen je nog zoveel adviseren als we willen, alleen jij kan voor jezelf uitmaken of je klaar bent om in een nieuw avontuur te stappen. Weet dat je zonder een relatie ook verder kunt en niet verplicht bent om van iemand af te hangen. Jij als persoon kan doen wat je wilt en de keuze om een verbintenis aan te gaan beslis je zelf. Je moet dus niet in een relatie zijn, een fout die veel mensen maken is dat ze overhaast een nieuwe relatie aangaan om de vorige zo snel mogelijk te vergeten. Maar raad is, binnen afzienbare tijd komt het vorige relatiespook weer opdwarrelen en dat zal je nieuwe relatie allerminst gaan dienen. Neem dus voldoende tijd om je te bezinnen en echt uit te maken of je er terug voor wilt gaan. Wil je een jaartje geen relatie, geen probleem, volg je gevoel en doe wat jij voor juist acht.

  Wat verwacht je van een nieuwe relatie:
  Als ik u zou vragen wat je niet wil van een relatie kan je me naar alle waarschijnlijkheid wel 20 punten opsommen. Maar wat wil je dan wel? Denk hier heel goed over na. Wil je een verstandig, gespierd, nerdy of joviaal persoon. Misschien wel een mix van alle 4. Zet je verlangens dan ook op papier, minimum 10 punten waar hij of zij zeker aan moet voldoen.
  Als je toekomstige aan geen van jouw punten voldoet heeft het weinig zin om daarmee verder te gaan. Of je moet er zeker van zijn dat je hem of haar zal kunnen veranderen. Aan jou om je eigen marge te bepalen, 30% is zeker geen overbodige luxe. Het is niet de bedoeling dat we mensen punten gaan geven en natuurlijk zal er niemand aan al jouw wensen kunnen voldoen. Probeer zoals steeds om hierin dan ook redelijk te blijven.

  Neem geen emotionele bagage mee naar je nieuwe vriend of vriendin:
  Een veel voorkomend probleem is dat men zijn oude relatie op de nieuwe gaat reflecteren. Hierdoor komen al die oude gevoelens van wrok naar boven waardoor er vanzelfsprekend ruzies zullen ontstaan. Probeer ook zo weinig mogelijk te vernoemen naar gebeurtenissen uit vorige relaties. "Mijn ex was daarin toch veel beter" zal je nieuwe relatie niet echt verderhelpen. Onbewust praat iedereen wel is van vroeger, doe dit gewoon niet dagelijks. Je zou dit zelf ook niet elke dag willen aanhoren. Probeer fouten uit vorige relaties in deze nieuwe te verbeteren. Zelfkennis is de eerste stap naar succes, schrijf je fouten op en probeer ze elke dag te verbeteren.
  Tot slot zou ik willen vermelden dat als je voor een nieuwe relatie kiest je je beter 100% kan geven. Hou eerst van jezelf voor je van iemand anders gaat houden. Wees fier op de persoon die jij bent en zie de relatie als een aanvulling van je eigen persoonlijkheid