Google+
 1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

Wat als niemand je dromen en doelen begrijpt?

Ga jij dan door?

 1. sonja
  De dromen die we als mens ontwikkelen om toekomstige doelen te behalen zijn voor ons allen van belang. Ze geven weer wat we absoluut willen bereiken en laten ons zien hoe ons leven zou kunnen zijn. Men zegt dat dromers niet realistisch zijn maar het is door hun dat er al zoveel op deze wereld veranderd is. Mensen die niet dromen hebben meer kans op aandoeningen en depressies omdat het leven dan maar een saaie boel zou zijn. Wie met een beetje gezond verstand zou trouwens in een wereld kunnen leven waar elke nieuwe dag niet verschillend van de vorige zou zijn? Het ligt in onze natuur om[​IMG]te dromen en doelen voorop te stellen zodat iedereen rondom ons er zijn profijt kan uithalen. Een goed leven leiden is niet enkel zien dat we overleven maar dat we met onze gegeven capaciteiten tot het uiterste zullen gaan. Het is natuurlijk hard te moeten vernemen als niemand je dromen en doelen wilt begrijpen maar wees niet getreurd want zolang jij erin blijft geloven heb je een reële kans om te slagen. Velen begrijpen niet altijd wat je wilt verwezenlijken. Voor jou is dit misschien zo klaar als een klontje maar niet iedereen heeft het privilege gehad om van jouw eerdere visualisaties te kunnen genieten.

  Maak een plan op:

  Wie iets wil verwezenlijken moet plannen. Een goed plan is het halve werk van een project en geeft duidelijk weer hoe men zijn doelen wilt bereiken. We kunnen wel eens onze dromen aan één of ander familielid vertellen maar zonder een goed voorbereid plan is het veel moeilijker om iemand anders in onze dromen te laten geloven. Voor ons komt dat misschien vreemd over maar wij hebben dan ook veel meer informatie ter onze beschikking om een ander oordeel te kunnen vellen. Elk rationeel mens gaat af op feiten dus is het aan jou om die te gaan geven. Een ontwerpplan of businessplan is zeker geen overbodige luxe als je mensen van jouw zaak wilt overtuigen. Dit mede met gezonde overtuigingskracht en het gros van de mensen zal in jouw dromen beginnen geloven. Er zullen er natuurlijk altijd zijn die zeggen dat je geen schijn van kans hebt maar daar moet je u geen zorgen over maken. Sommige mensen geloven liever hun eigen overtuigingen dan feiten op papier, daar kan je helemaal niets aan doen.

  Wat als men je tegenwerkt?

  Alsof het nog niet erg genoeg is dat mensen niet in je geloven maakt het nog veel erger als ze je plannen voor dwaas gaan bestempelen. We hebben namelijk allemaal onze eigen attributies en dat maakt het niet gemakkelijk om afstand te nemen van iets wat binnen onze overtuiging ligt. Het lijkt misschien gemeen als anderen onze ideeën gaan tegenspreken maar eigenlijk is dit simpelweg een natuurlijke respons om hun eigen gedachtegoed te beschermen. Niet iedereen begrijpt steeds waar je naartoe wil en natuurlijk heb je ook altijd mensen die hun jaloezie niet onder stoelen of banken zullen steken. Maar laat dit geen domper op je toekomstige plannen zijn. Zolang jij het geloof dat het kan niet verliest is er helemaal niets aan de hand. Vraag maar eens aan mensen die iets bereikt hebben in hun leven hoeveel anderen hun plannen onmiddellijk geloofden. In veel gevallen waren ze alleen met hun droom en omdat ze deze niet hebben opgeven staan ze nu waar ze staan. Gemakkelijk zal het waarschijnlijk niet zijn maar als je nu al opgeeft omdat een ander er anders over denkt ben je een vogel voor de kat!

  Nooit opgeven blijft de boodschap!

  Ik heb het al vele malen verkondigd en ik zal het nog vele malen blijven verkondigen! Wie niet doorzet zal nooit slagen, het zijn alleen deze die van geen opgeven willen weten dat uiteindelijk hun doelen zullen bereiken. Als jij bij elke tegenslag ipv te treuren een andere manier zoekt om het nog is te proberen zal je uiteindelijk slagen in je opzet. Maar daarvoor moet je een ijzersterke wil creëren want voor hetzelfde geld moet je niet 5 keer maar 100 keer opnieuw beginnen. Wie buiten dromen zelf ook daadwerkelijk de uitvoering ervan wilt realiseren moet er dus echt voor gaan. Hoe graag wil je het echt bereiken en wie of wat zal er desnoods voor moeten wijken? Praten kunnen we allemaal maar zonder actie zijn deze woorden betekenisloos.

  De vraag is dus wat jij vanaf vandaag zult doen om het beste uit jezelf te halen en de wereld te laten zien dat het ook anders kan! Leef niet langer een tweederangsleven maar neem enkel genoegen met wat je echt wilt zodat je op je sterfbed niet meer moet zeggen: ,,Waarom heb ik dat toch nooit gedaan?" Wat de anderen rondom jou ook mogen denken, leef voor je dromen en pluk er gaandeweg het proces de vruchten van. Hoe onmogelijk het ook lijkt, met de juiste instelling kan je alles aan!