Google+
 1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

Wat anderen van mij denken maakt niet uit!

Hoe u zich ook geen zorgen moet maken over wat andere mensen van u denken?

 1. sonja
  Als mensen maken we ons veel te veel zorgen over wat anderen van ons denken. We durven vaak over iets te dromen maar hebben een beetje bang omdat we niet goed weten wat de buren ervan zullen vinden. Ergens spelen we altijd een show, als de beste acteurs en actrices lopen we met ons hoofd omhoog op straat. Het mag nog zo slecht gaan dat je het niet voor mogelijk houdt, voor andere mensen zullen we niet snel met de waarheid naar buiten komen. We houden graag iedereen voor de gek, het geloof dat een ander heeft in het feit dat het met ons goed gaat kan onze dag echt maken. Je hoeft je tv heus niet op te zetten als je van een goede show wenst te genieten. Het is feitelijk ironisch, de meeste[​IMG] van ons zitten 's avonds voor hun televisiescherm te zappen om toch maar wat acteertalent te kunnen zien terwijl we in de omgang met mekaar niet vaak anders dan acteren doen. Alles voor de show, zolang ze maar niet slecht over mij denken zal het met mij wel goed gaan. Maar o wee als dat niet het geval is, dan zullen we alles in onze macht gebruiken om de buitenstaanders een nieuwe show te kunnen presenteren. Is het echt belangrijk wat anderen van ons denken? Tuurlijk niet! En toch wordt er jaarlijks zoveel energie aan verspild dat je er met gemak een elektriciteitscentrale op kan doen draaien. Hoe kan ik me nu minder zorgen maken? Kan ik zomaar alles van me afzetten?

  Wie ben ik in de wereld van iemand anders?

  Een van onze zwaktes is dat we vaak aan egotripping doen. We denken omdat wij over straat lopen dat de hele wereld naar ons zal opkijken. In werkelijkheid zijn we maar een kleine pion en betekenen we helemaal niet meer dan een ander. Waarom denken we dan altijd dat we zo verdomd belangrijk zijn? U mag gerust eens iets fout doen of fout zeggen. Daar moeten we zeker niet van wakker gaan liggen. Ik moet nog altijd de eerste mens tegenkomen die nooit eens een fout heeft gemaakt. Men zou zich eerder zorgen moeten maken als we nooit eens iets fout zouden doen of zeggen. Dan zou u helemaal anders dan ons allemaal zijn en daar zou men pas van opkijken. Zolang dit niet het geval is hoeft u zich geen zorgen te maken, dan zal men niet meer over u dan over mij spreken.

  Is het belangrijk als men toch van mij praat?

  Mensen met weinig toekomstperspectief hebben het vaak moeilijk om zelf hun leven boeiend te houden. Daarom doen ze vaak beroep op hun roddeltalent. Ze zien nog maar iets dat verdacht lijkt of ze hebben er zelf al een verhaal aan verweven. Kan je hier iets tegen doen? Eigenlijk niet! Zouden we daar iets moeten tegen doen? Eigenlijk niet, zolang men over u spreekt mag u ervan op aan dat u iets heeft wat zij niet hebben. Misschien een droom, een ander huis of wagen, een andere levensstijl of wat dan ook. Zolang u de kudde niet blijft volgen en zelf uw leiderscapaciteiten probeert te ontwikkelen heeft u iets dat zij nooit zullen hebben. Zolang ze over u praten bent u dus goed bezig, ik zou me pas zorgen maken als ze over u niets meer te zeggen hadden want dan hoort u zo in het clubje van de middelmaat thuis. Iets dat u ten alle tijde zou moeten vermijden. We hebben allemaal het geschenk van tijd gekregen, het zou gewoon zonde zijn als we dat zo maar zouden vergooien.

  In plaats van wat anderen van ons denken zouden we ons is moeten afvragen wat we zelf over ons denken. Bent u al uw doelen aan het verwezenlijken of staat u liever stil? Wat moet er juist veranderen zodat ook u alles wat uw hartje begeert kan bereiken? Ik denk dat deze vragen u meer dan wat een ander van u denkt kunnen bijbrengen.

  Luisteren naar andere mensen:

  Zouden we moeten luisteren naar wat andere mensen te zeggen hebben? Zolang het zich naar uw eigen interpretaties schikt kan dat zeker geen kwaad. Als men u daarentegen voor sommige zaken wilt waarschuwen denk ik niet dat u altijd naar andere mensen zou moeten luisteren. Het is niet dat andere mensen altijd verkeerd zijn maar u zou best zelf tot de constatatie moeten komen. Soms is het helemaal niet fout om onze gedachten te blijven volgen. Vroeg of laat worden we toch met de realiteit geconfronteerd waardoor je uit eigen ondervinding zal kunnen spreken. Falen doen we allemaal en wel op grote schaal. Het is dan ook niet slecht om te falen, als we veel falen wil dat ook zeggen dat we veel zaken uitproberen.

  Ze mogen misschien niet allemaal werken zoals we willen maar vroeg of laat zal u de juiste beslissing nemen. Een die uw hele leven kan veranderen. Heb geen bang over wat andere mensen van u denken. Men zal als eerste met de vinger wijzen als ze gelijk hadden maar vergeet nooit dat u met iedere faling dichter bij uw doel zal geraken. Laat ze dus maar telkens zeggen dat ze het wel wisten, er komt een tijd dat u boven de rest zal uitstralen. Niet omdat u altijd naar hun geluisterd hebt maar omdat uw doelen werkelijkheid zijn geworden.