Google+
 1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

Wat is uw grootste angst?

Leer jezelf beter kennen

 1. sonja
  Hoe groot, sterk of vastberaden we ook wel zijn, iedereen is wel ergens bang voor. Angst doet ons verstijven, we kunnen niet meer verder en hopen dat het zo snel mogelijk over gaat. Wie zich door angst laat controleren stelt dan ook duidelijk grenzen op. Hier en niet verder. En het is nu net dat wat ons tegenhoudt om te worden wie we willen zijn. Want zelfs de gedachte alleen kan ons lichaam met al zijn functies doen verlammen. We krijgen hartkloppingen, beginnen te zweten en adrenaline stroomt door onze aderen. De minste beweging of verandering kan ons onverwacht doen gedragen. Dit angstgevoel is[​IMG]nergens voor nodig want zelfs uw grootste angsten zijn te overwinnen. Niemand is angstloos geboren, ieder van ons heeft geleerd om met bepaalde zaken of omstandigheden om te gaan. Angst is dan ook psychologisch en kan in 5 minuten verholpen worden. We moeten gewoon de moed opbrengen om onze angsten te overwinnen en dat kan maar op één manier, door ze te trotseren!

  Van waar komt angst vandaan?

  Angst is een aangeboren emotie, in onze vroege levensjaren wijst angst ons op mogelijke gevaren. Het kan dus nuttig zijn om voor bepaalde zaken angstig te zijn. Moesten we geen angsten hebben zouden we zo een groep met leeuwen trotseren. We zouden niet nadenken wat de leeuwen met ons konden doen, we zouden ze nietsvermoedend trotseren. Omdat onze voorouders dit geprobeerd hebben wisten zij gauw dat leeuwen ons kunnen verorberen. Door deze stelling weet nu iedereen dat leeuwen gevaarlijk zijn. Onze opvoeding kan ons dus ook bepaalde angsten overbrengen. En daar durft het schoentje wel eens te schorten. Want niet elke opvoeding is succesvol en/of goed uitgevoerd door zijn leraars. Daarom hebben we wel allemaal van bepaalde zaken bang. Als bv. niemand je met hoogtes heeft doen omgaan kan je een angst ontwikkelen omdat je niet goed weet wat hoogtes met een mens kunnen doen. Indien je een brutale opvoeding met veel dominantie en agressiviteit hebt moeten verwerken kan een dominant persoon voor jou weer die angsten ontwikkelen. Het zit ons allemaal tussen de oren maar er is goed nieuws. Hoe snel je een angst ook hebt ontwikkeld, even snel kan je er ook vanaf geraken.

  Hoe jij uw angst kunt controleren:

  Er is maar één manier om angst te overwinnen en dat is door uw angsten onder ogen te zien. We moeten ons brein gaan bijscholen dat onze grootste angst niet zo verschrikkelijk hoeft te zijn. Want als we bang zijn associeert ons brein zoveel mogelijk negatieve zaken met deze angst. Als je angst hebt om te sterven gaan we ons de visualisatie maken van wat er wel allemaal kan gebeuren als we dood gaan. Het onbekende alleen kan ons de stuipen op het lijf aanjagen. Maar niemand op aarde weet hoe het is om te sterven dus maakt het niet veel uit dat je er zorgen om maakt. Een ding weten we wel, bijna alle mensen op hun sterfbed hebben een hemelse rust rondom hun. Zo erg zal het dus wel niet kunnen zijn. Wie van het water bang heeft kan wel 100 zaken in zijn hoofd bedenken hoe het zou zijn om te verdrinken, dat is niet echt een goede associatie met water. Maar gelukkig verdrinken de meeste mensen niet maar leren we om te zwemmen. Wat het ook is, je kan uw angsten aanzien of je kan ze laten groeien. Het relationaliseren van uw problemen kan wonderen verrichten, durf je angsten te overwinnen door er gewoon voor te gaan. Maak vandaag een beslissing, denk na hoe je uw angst kunt overwinnen, zoek mensen die dezelfde angst al overwonnen hebben en bedenk een strategie om te kunnen slagen. En lukt het de eerste keer niet, probeer het dan nog is, lukt het dan nog niet, probeer het dan nog is...tot het lukt! Je zal zien dat je voor niets bang hoeft te zijn als je de angsten van je leven durft te confronteren!