Google+
 1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

Welke hobby past bij mij?

In wat ben jij geïnteresseerd?

 1. sonja
  De zoektocht naar vrijheid en creativiteit is er één waar mensen soms hun hele leven aan besteden. Ze zien vrienden en familie welke allen een hobby uitvoeren en zelf is er eigenlijk niets waar ze een beetje fanatiek achter staan. Of het is er nooit van gekomen om een hobby uit te bouwen of misschien werd het soms lang van thuis uit verboden, zodat we geen andere keuze hadden. Toch is het hebben van een hobby iets waar iedereen zou moeten achterstaan. Een hobby geeft ons de mogelijkheid om even van de werkelijkheid te kunnen afdwalen zodat we onze gedachten kunnen laten rusten. Na een zware job en een druk familieleven zijn de meeste mensen heel blij dat ze wat vrije tijd aan hun hobby kunnen besteden. Maar welke hobby is nu de juiste voor mij? Waarin kan ik me uitleven? Met deze vragen in het achterhoofd zou je op pad moeten gaan. Zoekend naar een geschikt tijdverdrijf waarin we onszelf wat kunnen ontplooien. We hebben allemaal talenten, maar het is aan ons om ze te gaan ontdekken. Probeer vanalles uit en het zal misschien niet van de eerste maal lukken, maar vroeg of laat vind jij ook de hobby die helemaal op je lijf geschreven is.

  Het vinden van een hobby:

  Hobby's zijn er in overvloed wat het niet bepaald makkelijk maakt om er eentje uit te kiezen. Je kan wel in iets geïnteresseerd zijn maar het is een veel grotere uitdaging om ergens een hobby van te maken. Dit betekent dat je het wat meer serieus gaat aanpakken, waardoor er meer tijd en kosten aan te pas zullen moeten komen. Het kiezen van de juiste hobby is dus meer dan cruciaal om van je vrije tijd iets leuks te gaan maken. Zelden zal je onmiddellijk op een hobby vallen waar je binnen 20 jaar nog mee zal bezig zijn. Meestal moet een mens vanalles proberen, zodat ze met hun eigen ogen kunnen zien wat wel en niet bij hun past.

  Maar ik zou u niet aanraden om zomaar in het wilde weg iets te gaan kiezen. Maak een eerste evaluatie op over wat je denkt dat wel bij jou zou kunnen passen. Schuim het internet af zoekend naar wat er allemaal nieuw is en waarvan je denkt dat het wel binnen je interesses zal vallen. De bibliotheek bij jou in de buurt is meestal ook een rijke bron van informatie als het over hobby's gaat. Van alles hebben ze wel iets waardoor je ook makkelijker een keuze zal kunnen maken.

  Eens gevonden is half gewonnen:

  Vanaf we weten wat we willen doen wordt het pas echt leuk. Dan kunnen we beginnen uitkijken wat het ons gaat kosten en wie ons van deze hobby iets gaat bijleren. Indien je duiven wenst te kweken is het misschien handig, om de beste kwekers van het land een bezoekje te gaan brengen, of indien je postzegels wilt gaan verzamelen is het altijd leuk om eens de desbetreffende museums te gaan bezoeken. Doe er alles aan om de beste in je hobby te worden! Waarom zouden we het anders gaan doen? Een beetje competiviteit kan nooit echt kwaad, omdat dit ons aanzet, om meer van onszelf te gaan eisen. Wie iets doet, doet het beter op een goede manier. Je begint toch niet met een hobby om er slecht in te zijn. Ga ervoor en probeer alles te ontdekken, wat bij de groten binnen je hobby, al lang geweten is.

  Laat je huidige leven er niet onder leiden:

  Laten we eerlijk zijn, een hobby hebben is leuk en hoe meer we het doen, hoe meer we het willen doen. Hierdoor durven we onze huidige situatie wel eens laten verloederen. Iedereen zou een hobby moeten hebben, maar alleen als deze in balans ,met zijn of haar gezinsleven en jobsituatie staat. Vergeet nooit dat dit steeds veel belangrijker is dan je hobby. Hoe graag je het ook doet, stel vaste uren vast voor je hobby en voor je gezin. Geen van de twee zou voor de ander moeten onderdoen. Uw gezin heeft op zijn minst evenveel recht om met u door te brengen als dat jij aan je hobby besteedt.


  Nogal wat mensen laten dit wel eens uit de hand lopen met alle gevolgen van dien. Door vaste afspraken vanaf het begin op te stellen komt niemand voor verrassingen te staan. Maar hou je er wel aan, want anders heeft het weinig zin. Wees een goede ouder voor je kinderen en weet dat je hobby altijd op de tweede of derde plaats zou moeten komen. Een hobby is enkel een bezigheid om uw gedachten te verzetten. Het is niet de bedoeling dat de rest van de familie hierdoor narigheid moet ondervinden. Zoek vandaag een hobby die echt bij je past en ga ervoor, maar vergeet nooit dat er andere prioriteiten zijn!