Google+
 1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

Werk zoeken

Hoe gemotiveerd bent u om echt een goede job te vinden?

 1. sonja
  Werken moeten we bijna allemaal. Buiten de renteniers zal ieder van ons iets van arbeid moeten verrichten om een maandinkomen te verwerven. Voor wie een voltijds inkomen nodig heeft zal je het grootste deel van je dag op de werkplaats moeten doorbrengen. Het is dus redelijk belangrijk dat we iets vinden dat we graag doen. Een job waarvoor we met alle plezier 's morgens uit ons bed willen springen. Velen associëren werken met negatieve ervaringen waardoor ze nooit van hun werk kunnen houden. Ze gaan tegen hun zin naar het werk en kunnen enkel met de eindbel een grimas te voorschijn halen. Geen wonder dat deze[​IMG] mensen niet echt productief hun dag op het werk zullen doorbrengen. Je vind misschien niet altijd onmiddellijk de job van je leven maar het moet ergens in je kraam kunnen passen. Zo niet zal je het niet lang volhouden om deze job te blijven uitoefenen. Werk vinden lijkt niet altijd gemakkelijk maar meestal is dit grotendeels aan onszelf te wijten. We hebben een droombeeld van wat we willen uitoefenen waardoor bijna geen van de vacante betrekkingen in aanmerking zullen komen. Er zijn toch zo weinig vacatures, niet? Hoe gemotiveerd bent u om een goede job te vinden?

  Het lezen van een jobaanbieding:
  Hier gaat het vaak al verkeerd. We kijken naar een jobaanbieding en nemen alles te letterlijk op. Als er iets staat van gewenste diploma's en/of ervaring denken we onmiddellijk dat we aan alle vereisten moeten voldoen. Dikwijls is men al blij dat u super gemotiveerd bent waardoor men ook aan u een kans zal willen geven. Denk dus niet dat u niet goed genoeg bent om voor een bepaalde job te solliciteren. Er is veel mogelijk als u in uzelf blijft geloven. Laat je minderwaardigheidscomplex voor wat het is en wees fier op wie je bent zodat je zelfvertrouwen op eventuele, toekomstige werkgevers kan overslaan. Laat hem of haar zien van wat u gemaakt bent en vertel ze dat u er alles aan zal doen om die jobinvulling te kunnen vervullen. Diploma's en ervaring wordt bijna overal gevraagd maar is meestal geen vereiste. Het gros van de werkgevers vraagt trouwens bijna nooit een duplicaat van uw diploma.

  Durf van onderaan te beginnen:
  Onze pretentie doet vele deuren dichtgaan. Het is niet omdat u een bepaalde leeftijd, diploma en/of ervaring hebt dat u niet langer van onderaan de ladder zou moeten beginnen. Als u al in het bedrijf van uw dromen kunt beginnen is het maar een kwestie van tijd om uiteindelijk te kunnen doorgroeien. Indien u niet bereid bent om van onderaan te beginnen bent u al zeker dat doorgroeien voor u niet het geval zal zijn. Schuif uw fierheid opzij en durf alle functies van een bedrijf te aanvaarden. Wie onderaan begint heeft trouwens een enorm voordeel, hij of zij kent het bedrijf van binnen en van buiten waardoor deze overal kan ingeschakeld worden. Een ideale manier om werkzekerheid af te dwingen.

  Als de bedrijven niet naar u komen...
  Als de bedrijven niet naar u komen gaat u toch simpelweg naar de bedrijven. Laat ze kennismaken met uw charmante persoonlijkheid en leg hun uit over hoe jij een meerwaarde voor het bedrijf zou kunnen betekenen. 9 op de 10 bedrijven zullen de deur voor je neus dichtslaan maar gaandeweg kom je zeker iemand tegen waar je werkwijze in de smaak zal vallen. Je zal dus durf moeten kunnen opbrengen maar ik verzeker je dat het je geen windeieren zal brengen. Mensen die zich door niets of niemand uit het lood laten slaan zullen daarvoor op tijd en stond beloond worden. Wat kan het ons schelen als ze ons niet moeten hebben? Op naar de volgende want daar zal ik misschien wel mogen beginnen!

  Geef de toekomstige werkgever geen reden om u niet aan te werven:
  Een voorbereid man of vrouw is er twee waard. Deze eeuwenoude spreuk kan dan ook het verschil voor uw toekomst betekenen. Probeer de bazen van de bedrijven waar u gaat aankloppen te overtuigen dat u bereid bent om het in hun bedrijf te gaan maken. Waarschijnlijk kunnen ze u 10 redenen verkondigen waarom u voor hen niet het geschikte materiaal bent. Daarom moet u er al 20 in uw hoofd hebben om ze het tegendeel te bewijzen. Mensen met een grote overtuigingskracht krijgen meestal wat ze willen en dat zou bij u niet anders mogen zijn. Leer alles over het bedrijf zodat u op voorhand al over de gang van zaken kan meepraten. Dit alleen kan een fantastische eerste indruk geven waardoor ook u wel eens aangeworven zou kunnen worden. Laat u door neen's motiveren om het nog beter te gaan doen. Neem een nee niet persoonlijk op. Want voor iedereen met de juiste ingesteldheid is er wel een job die wel eens het verschil in uw leven zou kunnen maken.