Google+
 1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

Zit ook jij vast in je relatie?

Evalueer je huidige toestand

 1. sonja
  Het aantal wereldwijde scheidingen dat elk jaar nieuwe hoogtes weet te bereiken is nog maar een fractie van de potentiële kandidaten die eigenlijk liever uit mekaar zouden gaan. Hoewel we niet langer in de 18e eeuw leven blijven we onszelf representaties maken waarom scheiden nog steeds als een schande kan beschouwd worden. Wat familie, vrienden en collega's denken vinden we vaak belangrijker dan onze eigen situatie oprecht te gaan evalueren. Het scheiden van mekaar brengt ook heel wat rompslomp met zich mee. Buiten de verdeling van de financiën, inboedel en persoonlijke bezittingen moeten we vaak[​IMG] ook een regeling voor de kinderen en/of huisdieren zien te vinden. Wie perse wilt scheiden zal dus met heel wat zaken rekening moeten houden. Het is daarom dat onze gemakzuchtigheid laat blijken dat routine onveranderlijk lijkt terwijl daar helemaal niets van aan is. Terug alleen zijn zal eveneens een zekere vorm van heimwee met zich meebrengen. Allemaal zaken die ons beletten om uit mekaar te gaan en waardoor we zonder het veelal goed en wel te beseffen vaak jaren in alle ongeluk mee doorgaan. De schrik voor verandering en niet weten wat te verwachten brengt voor heel wat mensen angst met zich mee. Je weet niet goed wat je nog moet doen, zit ook jij vast in je relatie?

  De ongelukkige verderzetting:

  Het begin van je relatie is voor bijna iedereen hemels. Wat jullie ook doen of laten, er is een klik en langs beide kanten kan op het nodige begrip gerekend worden. Alles is leuk en de gedachte van elkaar nog maar te zien laat de nodige gevoelens in je binnenste opwekken. Deze verliefdheid maakt ons blind en laat ons handelingen uitvoeren die helemaal niet bij jou passen. We zijn als het ware een opgesmukte versie van wie we zouden kunnen zijn. Niemand wilt dat een relatie op leugens gebaseerd is doch ken ik geen enkele dat een andere fundering heeft meegekregen. Eerlijkheid en oprechtheid zijn twee begrippen die met verliefdheid niet samengaan waardoor we deze dan ook onbewust zullen verdringen.

  Na enkele maanden of jaren komt onze routine ik naar boven, het is deze ik dat het realistisch leven waarin u zich bevindt op zich moet nemen. Alles is niet langer leuk omdat problemen en woordenwisselingen je alledaagse situaties zullen vergezellen en hoewel dit in het begin als onbelangrijk beschouwd wordt zal dit op den duur aan je eigen zelve beginnen knagen. Toch geven we niet onmiddellijk op maar bevinden we ons in de staat van de ongelukkige verderzetting die keer op keer, dag na dag het slechtste tussen jullie naar boven zal brengen. We denken er goed aan te doen om te blijven proberen maar soms is het gewoonweg een verloren zaak die beter zo snel mogelijk van richting gaat veranderen.

  Jij bent niemand iets schuldig:

  Het geweten van de mens heeft ons altijd doen beseffen dat we een balans tussen goed en kwaad moeten vinden. Dat sommige zaken nooit door de beugel kunnen en dat we ons maar beter naar de regels van de maatschappij waarin we leven kunnen schikken. Wie zich hier niet aan houdt zal vroeg of laat op de blaren moeten zitten waardoor diens leven noodgedwongen en vaak met tegenwil een heel andere koers zal aanhouden. Moesten we allemaal doen waar we zin in hadden en ons niet naar regels conformeren zou ieder van ons er snel genoeg de negatieve impact van ondervinden.

  Dit staat in schril contrast met een relatie. Een relatie kan zonder meer van vandaag op morgen beëindigd worden. Natuurlijk zal u er ook wel negatieve gevolgen van ondervinden maar na verloop van tijd zal u beseffen dat dit soms de enige oplossing was. U bent niemand iets schuldig als het om emoties en gevoelens gaat. Als je alles geprobeerd hebt en er verandert niets tussen jullie beiden heeft het ook weinig zin om in deze frustrerende eenheid te blijven geloven. Zoek naar wat u gelukkig zou maken en hoewel we niet altijd per direct ons doel voor ogen kunnen houden is het streven naar meer soms voldoende om de nodige energie te verzamelen om aan jouw nieuwe leven te kunnen beginnen.

  Sla de boeien los en ga op zoek naar nieuwe oorden:

  Wie zich gevangen voelt binnen een relatie moet maar één ding doen, de boeien los slaan en de zoektocht naar iets beters gaan beginnen. Laat je niet overhalen door de emoties of verlangens van je partner als deze helemaal niet aan jouw levensvisie stroken. Denk na al die jaren van ongelukkigheid even alleen aan jou en probeer een nieuw leven op te bouwen. Probeer het contact met je nieuwste ex tot een minimum te herleiden en adem de verse lucht in die vanaf nu door je longen zal stromen.

  Om vrij te zijn moet je enkel de deur van vergane glorie achter je durven dichtslaan. Aan het verleden zal je niets meer kunnen veranderen en je gemaakte fouten zijn onherroepbaar. Wat je vanaf nu doet is belangrijk, de rest is gepasseerd en het is alleen morgen dat voor jou van tel zou mogen zijn. Leef alleen zoals jij wil leven en laat je niet door anderen leiden die niet het minste gedacht hebben van hoe jij gelukkig kan zijn!