Google+
 1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

Zoeken naar ander werk terwijl je werkt

Verbeter je positie

 1. sonja
  Hoeveel mensen ik niet tegenkom die niet tevreden zijn met de job die ze tegenwoordig uitoefenen is onvoorstelbaar. Toch staan ze elke morgen weer op om met tegenzin naar hun job te vertrekken. Geen wonder dat ze een hele dag nukkig op het werk ronddwalen waarmee ze noch zichzelf noch de collega's rondom hun een plezier doen. 's Avonds, in de weekends en op vrije dagen klagen ze tegen hun familie en vrienden van hoe slecht het op hun werk wel is. Zodoende gaat men op den duur alleen slechte associaties met werken in het algemeen maken zodat men gaat denken dat werken op zich altijd een ongelukkig gevoel met zich gaat meebrengen. Mensen die wel hun job graag doen zullen dit dan ook onmiddellijk tegenspreken omdat zij weten dat wanneer je een job graag[​IMG]doet dit je hele leven kan omwentelen. Zoveel mensen die op een voor hun ongelukkige plaats elke dag weer arbeid moeten verrichten lijkt geen leuke gedachte. Toch wurmen sommigen zich gedurende gans hun leven hierdoor omdat ze gewoon niet het besef hebben dat het ook anders kan. Blijven zoeken naar iets wat je wel zal aanstaan lijkt me dan ook geen tevergeefse moeite.

  Wat zoek je in die andere job?
  Dat mensen veel klagen over hun huidige job is geen staatsgeheim doch zijn er niet veel dat al eens nagedacht hebben over wat ze dan wel zouden willen doen. Wat steekt je zo tegen in de job dat je nu aan het uitoefenen bent en hoe wil je dat een andere job hier verschillend in zal zijn? Voor we weten wat we echt willen heeft het totaal geen zin om te beginnen zoeken naar een nieuwe job. In het beste geval kom je dan ergens terecht dat veel gelijkenissen heeft met de job die je vandaag de dag al doet. Hierdoor sta je binnen de kortste keren weer met de handen in je haren omdat er ondanks je moeite eigenlijk niet veel is veranderd.

  Neem pen en papier en schrijf de jobs op die je wel zou zien zitten. Denk hierbij niet na of je daarvoor wel gekwalificeerd bent want daar kan alsnog voor gezorgd worden. Schrijf alles op waarvan je denkt dat dit een uitdaging voor je zou zijn zodat je een eerste zicht op je droomjobs krijgt. Inderdaad, een droomjob, want voor minder moet je het niet doen! Nu je dit gedaan hebt weet je precies wat je te wachten staat want het papier dat voor jou ligt zegt je precies waar je voor zou moeten gaan. Lijkt het wat onmogelijk? Goed! Dit geeft je een eerste stimulans om het toch te bereiken.

  Wat heb je nodig om de geliefde job in de wacht te slepen?
  Nu we de gewenste jobs weten is het aan jou om er één of een paar te gaan uitkiezen. Vraag jezelf af of deze job echt een verschil in je mentaliteit zou gaan betekenen? Als dit niet het geval is ga je beter nog is aan tafel zitten. Omdat mensen van nature prestatiedrang hebben vermoed ik dat je bij je keuze niet voor het minste bent gegaan. Wat het ook is, we moeten nu de stappen gaan volgen zodat we het ook kunnen bereiken. Denk is goed na wat je ontbreekt om zo'n job te gaan beoefenen. Heb je niet het gewenste diploma? Niet genoeg ervaring? Te weinig zelfvertrouwen?

  Wat het ook is, doe er iets aan! Een diploma kan je halen en met de cursussen over assertiviteit gooien ze tegenwoordig naar je hoofd. Zelfs al moet je eerst een andere job gaat doen om de nodige ervaring op te bouwen. Niets is teveel als je iets in je leven wil bereiken. Spreek er over met je gezin dat je dit echt moet doen omdat je huidige job je ongelukkig maakt. Dit is de enige manier om uit je tweederangsleven te komen. Dit is zowel voor jou, je gezin als heel je omgeving van belang omdat het jou als persoon verandert. Ze hebben er dus allemaal baat bij dat jij je werk graag doet. Soms moet je een paar jaren doorbijten om iets meer te kunnen worden maar daar zal je de rest van je leven dan ook de vruchten van plukken.

  Blijven solliciteren is de boodschap!
  Wie thuis zit te klagen dat de wereld zo weinig te bieden heeft, heeft eigenlijk voor zichzelf een overschot aan gelijk. Als je niets doet zal de wereld niet veel te bieden hebben, niemand zal de job van je leven op een plankje komen aanbieden. We zullen dus moeten solliciteren want anders zal het natuurlijk niet gaan. Het valt me dan ook meer en meer op dat mensen alleen beginnen solliciteren wanneer ze zonder job zitten. Vanaf ze werken, al is het niet naar hun zin, zullen ze liever zitten klagen dan naar iets anders te gaan zoeken. Zolang je niet gevonden hebt wat je zoekt moet je solliciteren!

  Schuim het internet af naar alle jobsites zoals vdab, vacature, stepstone enz. Maak overal een profiel aan en upload je cv zodat geïnteresseerde werkgevers al een eerste beoordeling over je kunnen maken. Probeer overal ook een motivatiebrief aan te breien waarin je uitlegt dat je super gemotiveerd bent om aan de slag te gaan. Elke week zou je minimaal één jobsite moeten bezoeken indien je snel een andere job wenst te vinden. Stop alleen met zoeken als je de job van je leven gevonden hebt. Anders blijf je maar zoeken, geloof me, alleen zo krijg je op een dag het werk dat je echt verdient. Ga je er ook voor?