Google+
 1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

Zwaar ziek, hoe kom ik er door?

Verbeter uzelf

 1. sonja
  Als je van de ene op de andere dag te horen krijgt dat je zwaar ziek bent kan dit als een serieuze klap op je afkomen. Vaak zijn we genoeg positief ingesteld dat we zo'n tegenslag niet onmiddellijk verwachten. Daar sta ja dan, niet goed wetende hoe het nu verder met je moet. Talrijke vragen spelen door je hoofd. Waarom met mij? Waaraan heb ik deze ziekte verdiend? Je valt een beetje in een zwart gat omdat je toekomstperspectieven ineens zijn veranderd. Al je reeds gemaakte plannen zullen moeten herzien worden of misschien zelfs uitgesteld. Tijd dus om over alles is grondig te gaan nadenken want je zal nu in de eerste plaats veel met je ziekte moeten begaan zijn. Of je het nu wilt of niet, het zal je hele leven onderste boven draaien tot op een punt waarvan je zegt, niet meer met mij! Sommigen geven op terwijl het anderen veel sterker zal maken. De keuze die je maakt zal je verdere leven gaan bepalen. Kanker, aids en andere terminale ziekten kunnen je hele denken gaan beheersen maar niet getreurd. Er is nog altijd hoop en het zijn meestal diegene die van opgeven niet willen weten dat uiteindelijk het verste zullen geraken.

  Blijf geloven:

  Alles begint met je eigen psychologie, als jij denkt dat je niet lang meer zal leven zal dat ook waarschijnlijk je toekomst worden. Wat we vragen in het leven zal men door de wet van de aantrekkingskracht ook meestal gaan binnenrijven. Een ziekte hoeft helemaal niet het einde van je leven te betekenen. Het is te verstaan dat dit een moeilijke tijd voor je zal worden maar niemand weet ook met zekerheid of je er al dan niet aan zal doodgaan. Van elke dag dat we hier zijn zouden we dus steeds het beste moeten maken. We hebben maar één kans om ons leven te leiden en zouden dan ook beter van elke minuut gaan houden zodat we wat meer gaan stilstaan eens het einde nadert. Maar meestal doen we dit pas als we zwaar ziek zijn om de eenvoudige reden dat het leven ons dwingt om maatregelen te nemen.

  Ik geloof ten stelligste dat positivisme elk mens kan veranderen. of u nu ziek bent of niet maakt niet uit. Het geloof dat er hoop is dat morgen een betere dag dan vandaag kan worden is ten alle tijde dan ook broodnodig. Met negatief denken komen we nergens, het zal u alleen nog maar meer in een put duwen zodat u uiteindelijk aan uw ziekte zal toegeven. Hoe slecht de vooruitzichten ook zijn, probeer er de moed in te houden want eens u dat verliest houdt u niet voor mogelijk hoe snel het allemaal zal gaan.

  Wat betekent ziek zijn voor u?

  Over het feit dat u ziek bent zijn genoeg bewijzen geleverd. Is het dan ook nog is noodzakelijk dat we ons naargelang de aard van de ziekte op een bepaalde manier moeten gedragen? Hoe u zich voordoet zal een enorme invloed op uw dagelijkse prestaties hebben en kunnen in de mate van het mogelijke uw ziekte laten verdwijnen. Want u bent maar zo ziek als u denkt te zijn. Het zit hem allemaal tussen onze oren. We horen kanker, aids of een andere zware ziekte en denken al onmiddellijk dat we gaan sterven. Hierdoor zal onze lichaamstaal een bepaalde, negatieve houding gaan aannemen. Accepteer dat u een ziekte hebt maar geloof nooit dat dit daarom het einde van uzelf zal betekenen.

  Ga door zoals u altijd al deed:

  Hoe meer u de ziekte zal negeren, hoe beter het zal zijn. Gedraag u zoals wanneer u niet ziek was en geloof ook maar geen seconde dat u nu iets minder zou kunnen. Het zal waarschijnlijk zwaarder als voorheen zijn maar het zijn alleen de sterke karakters die hun leven op dezelfde manier blijven voortzetten. Doe dit op dezelfde manier en probeer er zo weinig mogelijk aan te denken. Blijf het doktersadvies opvolgen maar vergeet niet dat u hier in de eerste plaats bent om te genieten en nog verder te groeien. Wat u voorheen deed zou u dus moeten blijven doen. Hoe minder verandering met vroeger, hoe beter!

  Probeer ook voldoende te bewegen zodat uw lichaam spieren blijft ontwikkelen. Een belangrijke eigenschap die veel mensen vergeten waardoor ze hun door de ziekte waaraan ze leiden laten verslaan. Het spreekt voor zich dat dit nooit zou mogen gebeuren, spijtig genoeg levert het dagelijkse leven ons talloze voorbeelden dat het wel zo blijft gebeuren! Ga voldoende sporten want uw lichaam heeft dit meer dan ooit nodig. Het zal u heus niet schaden en het geeft uw lichaam voldoende mogelijkheid om te transpireren. Zodoende wordt het op een constante manier gezuiverd en zullen toxische stoffen versneld uit uw lichaam kunnen ontvluchten. Blijf wie u bent en ga ervoor, hoe slecht de vooruitzichten ook zijn, het kan niets dan beter worden!