Google+
 1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

Zweef met de liefde mee...

En ontdek waar het leven om draait

 1. robby
  Van kindsbeen af leert men ons dat de liefde als een sprookje is, dat je op één dag zal meenemen naar een plaats waar jij echt gelukkig zal zijn. Naarmate we ouder worden zien we snel in dat de liefde vinden niet zo simpel is. Enkele mislukte relaties later, beginnen we pas het geloof in de echte liefde te verliezen. Op dit punt bekijken we de relatie als een soort overeenkomst, waar beide partners hun rol zullen moeten vervullen. Geen wonder dat deze relatief belastende samenwerkingsverbanden van enkele weken liefde uiteindelijk op niets uitdraaien. We geloven dat de jaren die nog komen moeten, ons op één of andere manier uit deze hel zullen verlossen. Dat we de liefde tijdens deze moeizame ontdekkingstocht, toch ooit binnen onze huidige relatie mogen voelen. Wanneer deze openbaring maar niet lijkt te komen, storten we onze doelen op geld, carrière, kinderen of buitenechtelijke relaties. Goed wetende dat geen één van allen, ons zonder de liefde te voelen, oprecht gelukkig zal maken. Waarom liegen we onszelf dan toch steeds voor? Waarom nemen we genoegen met zaken of mensen als we op voorhand allang het tegendeel beseffen? Zweef met de liefde mee, want al val je soms terug op de grond, het gevoel ervan alleen, je zal doen beseffen dat één moment, één blik in diens ogen je leven kan veranderen.

  Die magische kracht van de liefde:
  De liefde is een verlangen, obsessie, een zoektocht naar passie met die ene waar jij niet zonder leven kan. Door niet langer naar ons hoofd, maar naar ons hart te luisteren voelen we pas echt hoe het is, om volmaakt gelukkig te zijn. Want laat je niet misleiden, de magische kracht van de liefde geeft pas echt het antwoord op de vraag waarom we hier zijn. Om dit te kunnen ervaren moeten we regels durven doorbreken, hoe moeilijk dat soms ook lijkt, omdat alleen zo de betekenis van ons bestaan kracht wordt bijgezet. Het gevoel van iemand te houden en dat die andere ook van jou houdt, is het enige wat je ooit zult nodig hebben.

  Want wie zijn levensweg zonder de liefde bewandelt, heeft helemaal niet geleefd. Geef niet toe aan de massale propaganda dat de liefde niet zou bestaan, want daarmee verloochen je onmiddellijk de reden van je aanwezigheid hier op aarde. De echte liefde laat je ziel ontwaken zodat het brandend verlangen om naar meer te reiken, opeens doenbaar lijkt. Het is alles dat je wilt en je kan aan niets anders denken, omdat zelfs moeilijke tijden in het vooruitzicht, niet in de weg staan van wat jullie voor elkaar voelen.

  Dat moment, dat gevoel, wanneer de rest van de wereld niet langer belangrijk lijkt en je alleen maar aan die ene kan denken, geeft ons de erkenning en de vreugde, omdat we nu pas beseffen waar het allemaal echt om draait. Het gevoel van elk moment dat jullie samen zijn, hoe weinig dat soms ook is te beleven, geeft je als persoon de gift om nooit iets anders meer te willen. Je bent ontzettend gelukkig en tegelijkertijd bang, omdat je eindelijk gevonden hebt waar je altijd al naar zocht, maar ook weet dat dit alles in een zucht morgen vervlogen kan zijn.

  Sommigen mogen dat moment ervaren, anderen zullen er hun hele leven naar zoeken, hopeloos en verloren omdat hun liefde bij iemand anders ontwaakt, terwijl ze toch hopen dat die ene zonder hen volmaakt gelukkig kan zijn. Zij leven verder in hun dromen, die zo echt en passievol overkomen, dat ze er nooit van willen ontwaken. Liefde is tricky, het geeft ons langs de ene kant het gevoel dat we alles aankunnen, terwijl we eigenlijk meer en meer kwetsbaar worden. Rationeel denken gaat niet meer en niemand kan je helpen. Je hebt je overgegeven aan iets groters, zonder goed te beseffen welke gevolgen deze verliefdheid met zich kan meebrengen.

  Maar willen we wel iets anders? Want wat is er meer belangrijk dan die momenten te koesteren die ons gegeven zijn? Uiteindelijk zijn we veel bang in dit leven, voor wat de toekomst zou kunnen brengen, terwijl we enkel maar onze ogen moeten sluiten om met de liefde mee te zweven. Want soms is één kus, één aanraking of één zin genoeg om ons leven voldoening te geven. Wees bang om niet geleefd te hebben, maar wees nooit bang om je hart door liefde te laten vervullen. Hoe vaak we in dit leven ook zoekende zijn, naar dat ene verschil waar we zonder complexen toe hopen, hoe meer we beseffen dat alleen de liefde voor iemand anders, ons het ware gevoel van thuis te komen kan geven.

Recente Reviews

 1. nancke
  nancke
  5/5,
  Uitstekend en super mooi. Mijn hart smelt bijna weg. Hoe doe je het toch? Respect x
 2. kathleen
  kathleen
  5/5,
  En dan hier weer zo een super romantisch bericht, je bent een echt schrijftalent Robby!:)